CV

DSC_1073.JPG

flemming petersen

Flemming Petersen er uddannet historiker fra Odense Universitet 1985. Har i 1985 – 2017 været ansat som museumsinspektør på El- og senere Energimuseet med bl.a. ansvar for udstillinger, forskning og undervisning. Var i 1994 midlertidigt ansat på RUC i forbindelse med et teknologihistorisk projekt. Fik i 2016 en phd-godkendelse af Kulturstyrelsen på baggrund af sin brede forskning inden for teknologi- videnskabs- og kulturhistorie.

Er en af Danmarks ganske få energihistorikere, og har som sådan været med til at sætte sit præg på den forskning og formidling, der er udført inden for dette område.

Har gennemført projekter i tæt samarbejde med både undervisningssektoren, virksomheder, organisationer, offentlige myndigheder og universiteter.

Har i 2017 været knyttet til Danmarks Vindmølleforening med henblik på at udarbejde det første samlede bogværk om den danske vindmøllehistorie (udkommer marts 2018). Har tidligere bl.a. også været med til at skrive om Risøs historie og den danske elforsynings historie.

Formidlingen har både omfattet en lang række større og mindre udstillinger samt undervisning rettet mod både grundskole, ungdomsuddannelser og voksne. Bl.a. bæredygtighedskurser for en stor del af Grundfos-medarbejdere i Danmark